"Πράσινο" και καθαρό - γιατί το πλυντήριο πιάτων είναι ο πιο βιώσιμος τρόπος πλυσίματος

Γιατί το πλυντήριο πιάτων είναι καλύτερο για το περιβάλλον από το πλύσιμο των πιάτων με τα χέρια μας; Ας μετρήσουμε τους λόγους… Έχουμε μετρήσει τα περιβαλλοντικά οφέλη από τη χρήση του πλυντηρίου πιάτων εξηγώντας πώς τα διάφορετικά προγράμματα που προσφέρει το πλυντήριο πιάτων μπορούν να εξοικονομήσουν νερό, ενέργεια ή και τα δύο.

ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΠΛΥΝΤΉΡΙΟ ΠΙΆΤΩΝ ΚΑΛΎΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝ ΑΠΌ ΤΟ ΠΛΎΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΙΆΤΩΝ ΣΤΟ ΧΈΡΙ;

Όλοι γνωρίζουμε τα προφανή πλεονεκτήματα της χρήσης πλυντηρίου πιάτων. Απαιτεί λιγότερο χρόνο, είναι πιο υγιεινό και αποτελεσματικό από το πλύσιμο των πιάτων με το χέρι, ενώ διευκολύνει τη διατήρηση της κουζίνας καθαρής! Ωστόσο, ποιος είναι ο οικολογικός αντίκτυπος του πλυντηρίου πιάτων;

Τα αποτελέσματα ανεξάρτητων ερευνών είναι πειστικά: το πλυντήριο πιάτων είναι πραγματικά ο πιο οικονομικός τρόπος για να πλύνετε. Σε γενικές γραμμές, χρησιμοποιεί λιγότερο νερό και λιγότερη ενέργεια, ακόμη και αν λάβετε υπόψη την ενέργεια που χρησιμοποιείται για την παραγωγή του ίδιου του πλυντηρίου πιάτων.

Τα νεότερα μηχανήματα είναι πιο αποδοτικά ενεργειακά από τα παλαιότερα, τα μεγαλύτερα πλυντήρια πιάτων είναι πιο οικονομικά συνολικά, αλλά ένα πιο μικρό μοντέλο λειτουργεί καλύτερα σε ένα μικρό νοικοκυριό από το να λειτουργεί το μηχάνημα μισό-άδειο.

Αυτά είναι τα βασικά, ας δούμε όμως τώρα αναλυτικά πώς μπορούμε να μειώσουμε την κατανάλωση, να εξοικονομήσουμε νερό και να εξοικονομήσουμε ενέργεια χρησιμοποιώντας το σωστό πρόγραμμα.

ΠΟΙΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΠΛΥΝΤΗΡΊΟΥ ΠΙΆΤΩΝ ΈΧΕΙ ΤΗ ΧΑΜΗΛΌΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΆΛΩΣΗ;

Η προφανής απάντηση θα ήταν το οικολογικό πρόγραμμα. Ωστόσο, εάν ζείτε σε μια περιοχή που αντιμετωπίζει έλλειψη νερού, είναι πιο σημαντικό να εξοικονομήσετε νερό. Εάν ζείτε σε ένα μέρος όπου η διακοπή ηλεκτρικής ενέργειας αποτελεί πρόβλημα, ίσως θελήσετε να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στην εξοικονόμηση ενέργειας. Οι περισσότεροι κατασκευαστές προγραμματίζουν την οικολογική ρύθμιση ώστε να λειτουργεί με χαμηλότερη θερμότητα και να χρησιμοποιούν λιγότερο νερό, αλλά αξίζει να ελέγξετε το εγχειρίδιο πλυντηρίου πιάτων για να επαληθεύσετε το δυναμικό εξοικονόμησης νερού και ενέργειας άλλων κύκλων, όπως η ρύθμιση σύντομης πλύσης ή η ρύθμιση χρήσης λίγότερου νερού.

ΠΏΣ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΉΣΕΤΕ ΕΝΈΡΓΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΏΝΤΑΣ ΤΟ ΠΛΥΝΤΉΡΙΟ ΠΙΆΤΩΝ ΣΑΣ

Βεβαιωθείτε ότι το πλυντήριο πιάτων σας είναι όσο το δυνατόν πληρέστερο πριν το ενεργοποιήσετε. Διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο φόρτωσης του πλυντηρίου πιάτων για να μάθετε πώς μπορείτε να γεμίσετε το μέγιστο των πιάτων χωρίς να θυσιάσετε την καθαριστική του ισχύ. Πάντα να χρησιμοποιείτε το πλυντήριο πιάτων στη χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία. Φυσικά, πρέπει να την αυξήσετε για ιδιαίτερα βρώμικα πιάτα και είναι καλή ιδέα να εκτελείτε ένα πρόγραμμα σε υψηλή θερμοκρασία περιστασιακά για να καθαρίζετε το μηχάνημα και να σκοτώνετε βακτήρια. Επιπλέον, εξοικονομήστε ενέργεια επιλέγοντας να στεγνώσετε σε θερμοκρασία δωματίου (εάν υπάρχει) ή ακόμη και τερματίζοντας το πλύσιμο πριν από το στάδιο στεγνώματος και αφήνοντας τα πιάτα να στεγνώσουν στον αέρα φυσικά.

Όπως και σε οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή, απενεργοποιήστε τη λειτουργία αναμονής όποτε δεν το χρησιμοποιείτε. Μπορείτε να μειώσετε την πίεση στο δίκτυο χρησιμοποιώντας το πλυντήριο πιάτων σε ώρες εκτός αιχμής (για παράδειγμα αργά το βράδυ), όταν η ηλεκτρική ενέργεια είναι συχνά φθηνότερη.

ΠΏΣ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΉΣΕΤΕ ΝΕΡΌ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΏΝΤΑΣ ΤΟ ΠΛΥΝΤΉΡΙΟ ΠΙΆΤΩΝ ΣΑΣ

Μην ξεπλύνετε τα πιάτα σας, ούτε στην βρύση ούτε στο μηχάνημα. Απορρίψτε τα υπολείμματα τροφών στον κάδο πριν από τη φόρτωση, αλλά μην σπαταλάτε νερό σε μια εργασία που θα επαναληφθεί στο πλυντήριο πιάτων. Το βίντεο "Ημερολόγια πλυντηρίου πιάτων" παρακάτω εξηγεί γιατί δεν είναι απαραίτητο να ξεπλένετε.

You need to accept cookies to play this video

Περισσότερα στην κατηγορία

  • Γιατί τα απορρυπαντικά πλυντηρίου πιάτων χωρίς φωσφορικά είναι καλύτερα για το περιβάλλον;
  • Υψηλή θερμοκρασία και υγιεινή πλύση ή χαμηλότερη και οικολογική πλύση - τι επιλέγουμε; για ποιο σκοπό;

#ENJOYTOGETHER

  • Συνεργαζόμαστε με την Kitchen Stories ™ για να σας προσφέρουμε την τέλεια συνταγή για εσάς αλλά και για τα αγαπημένα σας πρόσωπα που θέλετε να ευχαριστήσετε στην επόμενη συνάντηση.

  • Δεν υπάρχουν δικαιολογίες! Πάντα υπάρχει ένας καλός λόγος να απολαύσετε ένα καλό γεύμα μαζί με αγαπημένους.

  • Ποιος είπε ότι το πλυντήριο πιάτων πρέπει να είναι βαρετό; Με αυτά τα tips αλλά και τα παιχνίδια μας η διασκέδαση είναι εγγυημένη! (Διασκέδαση αλλά και καθαριοτητα! Αφού με τα προϊόντα Somat, το πλύσιμο των πιάτων είναι εξαιρετικά εύκολο!)