Skip to Content

Υψηλή θερμοκρασία και υγιεινή πλύση ή χαμηλότερη και οικολογική πλύση - τι επιλέγουμε; για ποιο σκοπό;

Εάν το πλυντήριο πιάτων σας δεν διαθέτει αυτόματη ρύθμιση - ή εάν το αυτόματο πρόγραμμα δεν παρέχει τα επιθυμητά αποτελέσματα - πρέπει να ξέρετε πώς να επιλέξετε το σωστό πρόγραμμα χειροκίνητα. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τη κατάλληλη θερμοκρασία πλυντηρίου πιάτων και το καλύτερο απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων Somat για τα πάντα, από ελαφρώς λερωμένα πιάτα και ευαίσθητα ποτήρια έως καμένα σκεύη και εξαιρετικά βρώμικα ταψιά φούρνου.

ΠΏΣ ΕΠΙΛΈΓΕΙ ΤΟ ΑΥΤΌΜΑΤΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΛΥΝΤΗΡΊΟΥ ΠΙΆΤΩΝ ΤΗ ΣΩΣΤΉ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΊΑ;

Πολλά νέα μοντέλα πλυντήριου πιάτων προσφέρουν ένα αυτόματο πρόγραμμα που καθορίζει την καλύτερη θερμοκρασία ανάλογα με τον τύπο των πιάτων και ανάλογα με το πόσο βρώμικα είναι. Αισθητήρες ανιχνεύουν την ποσότητα βρωμιάς στο νερό απορροής και σηματοδοτούν την ανάγκη για υψηλότερες θερμοκρασίες ή περισσότερο νερό μέχρι το νερό της πλύσης να καθαρίσει.

ΠΟΙΑ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΊΑ ΤΟΥ ΠΛΥΝΤΗΡΊΟΥ ΠΙΆΤΩΝ ΈΧΕΙ ΤΗ ΧΑΜΗΛΌΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΆΛΩΣΗ;

Συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο της συσκευής σας για να ελέγξετε την κατανάλωση νερού και ενέργειας συγκεκριμένων κύκλων πλυσίματος. Γενικά, το οικολογικό πρόγραμμα πρέπει να προσφέρει χαμηλή κατανάλωση νερού και ενέργειας. Ωστόσο, είναι πιθανό ένα μικρότερο πρόγραμμα με χαμηλότερη θερμοκρασία να χρησιμοποιεί λιγότερη ισχύ ή ένα μεγαλύτερο πρόγραμμα απαιτεί λιγότερο νερό. Τα περισσότερα πλυντήρια πιάτων διαθέτουν οικολογικό πρόγραμμα. Δείτε το επεισόδιο "Ημερολόγια πλυντηρίου πιάτων" παρακάτω για να μάθετε γιατί, όταν χρησιμοποιείτε ένα ισχυρό απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων όπως το Somat, το πλύσιμο των πιάτων στους 40 ° C αρκεί για τον καθαρισμό των περισσότερων σκευών.

Η ΣΩΣΤΉ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΊΑ ΠΛΥΝΤΗΡΊΟΥ ΠΙΆΤΩΝ ΓΙΑ ΒΡΏΜΙΚΑ ΕΊΔΗ

Εάν το οικολογικό πρόγραμμα δεν είναι αρκετά ισχυρό για τον καθαρισμό των βρώμικων πιάτων, των καμένων δοχείων και των λιπαρών ταψιών φούρνου, είναι καλύτερο να επιλέξετε μια υψηλότερη θερμοκρασία και να έχετε καθαρά αποτελέσματα σε ένα μόνο κύκλο πλυσίματος, αντί να χρειάζεται να εκτελέσετε έναν επιπλέον κύκλο. Άλλες περιπτώσεις όπου ενδέχεται να απαιτείται υψηλότερη θερμοκρασία πλυντηρίου πιάτων περιλαμβάνουν αντικείμενα που πρέπει να απολυμανθούν και εάν καθαρίζετε το πλυντήριο πιάτων σας με καθαριστικό πλυντηρίου Somat  (συνιστάται μία φορά το μήνα). Εάν το πλυντήριο πιάτων σας έχει ρύθμιση "βαρέως τύπου", "εντατικό" ή για "κατσαρόλες και τηγάνια", αυτό χρειάζετε να επιλέξετε για υψηλότερη θερμοκρασία πλύσης.

Η ΣΩΣΤΉ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΊΑ ΠΛΥΝΤΗΡΊΟΥ ΠΙΆΤΩΝ ΓΙΑ ΕΥΑΊΣΘΗΤΑ ΣΚΕΎΗ

Αντίθετα, τα ευαίσθητα πιάτα, ποτήρια και άλλα εύθραυστα γυάλινα σκεύη καλύτερα να πλένονται σε χαμηλή θερμοκρασία. Πρώτα απ 'όλα, αυτά τα είδη είναι λιγότερο πιθανό να είναι πολύ λερωμένα, επομένως δεν χρειάζεται να πλένονται σε τόσο ζεστό νερό. Δεύτερον, η θερμότητα - ή μάλλον μια γρήγορη αλλαγή στη θερμοκρασία του πλυντηρίου πιάτων - μπορεί επίσης να βλάψει το γυαλί. Τα ευαίσθητα προγράμματα πλένουν το φορτίο σε χαμηλή θερμοκρασία πλυντηρίου πιάτων (ακόμη χαμηλότερα από το πρόγραμμα eco), ακολουθούμενο από ένα θερμότερο ξέβγαλμα.

ΤΟ ΚΑΤΆΛΛΗΛΟ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΌ ΠΛΥΝΤΗΡΊΟΥ ΠΙΆΤΩΝ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΉΠΟΤΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΊΑ

Κατά κανόνα, όσο πιο ισχυρό είναι το απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων, τόσο πιο αποτελεσματικό θα είναι σε χαμηλότερη θερμοκρασία. Τα πιο ήπια απορρυπαντικά ενδέχεται να απαιτούν υψηλότερη θερμοκρασία. Τα ισχυρότερα καθαριστικά, όπως το Somat Gold, μπορούν να προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα, ακόμα κι αν επιλέξετε χαμηλή θερμοκρασία ή το οικολογικό πρόγραμμα. Το Somat Classic, από την άλλη, λειτουργεί καλύτερα σε κανονικά φορτία και μπορεί να απαιτεί υψηλότερη θερμοκρασία για την αντιμετώπιση εξαιρετικά βρώμικων σκευών. Για τα περισσότερα νοικοκυριά, αξίζει να είστε εφοδιασμένοι με δύο διαφορετικούς τύπους απορρυπαντικού και να εναλλάσσετε τη χρήση τους ανάλογα με το πόσο βρώμικα είναι τα πιάτα σας και σε ποια θερμοκρασία τα πλένετε.

Περισσότερα στην κατηγορία

  • Γιατί τα απορρυπαντικά πλυντηρίου πιάτων χωρίς φωσφορικά είναι καλύτερα για το περιβάλλον;
  • "Πράσινο" και καθαρό - γιατί το πλυντήριο πιάτων είναι ο πιο βιώσιμος τρόπος πλυσίματος

#ENJOYTOGETHER

  • Συνεργαζόμαστε με την Kitchen Stories ™ για να σας προσφέρουμε την τέλεια συνταγή για εσάς αλλά και για τα αγαπημένα σας πρόσωπα που θέλετε να ευχαριστήσετε στην επόμενη συνάντηση.

  • Δεν υπάρχουν δικαιολογίες! Πάντα υπάρχει ένας καλός λόγος να απολαύσετε ένα καλό γεύμα μαζί με αγαπημένους.

  • Ποιος είπε ότι το πλυντήριο πιάτων πρέπει να είναι βαρετό; Με αυτά τα tips αλλά και τα παιχνίδια μας η διασκέδαση είναι εγγυημένη! (Διασκέδαση αλλά και καθαριοτητα! Αφού με τα προϊόντα Somat, το πλύσιμο των πιάτων είναι εξαιρετικά εύκολο!)