Πώς να καθαρίσετε ακόμα και τα πιο βρώμικα πιάτα στο πλυντήριο πιάτων

Ακόμα κι αν το πλυντήριο πιάτων σας δεν έχει πρόβλημα στον καθαρισμό των ήπια λερωμένων πιάτων και μαχαιροπήρουνων του καθημερινού τραπεζιού, για τα πολύ βρώμικα σκεύη όπως τα καμένα λίπη στα ταψιά σίγουρα χρειάζεται επιπλέον προσπάθεια. Μάθετε πώς να επιτυγχάνετε εξαιρετικά καθαρά αποτελέσματα, κάθε φορά, με τις ακόλουθες συμβουλές και τα κατάλληλα προϊόντα για σκληρούς λεκέδες.

ΠΏΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΊΣΕΤΕ ΈΝΑ ΤΑΨΊ ΜΕ ΚΑΜΈΝΑ ΥΠΟΛΕΊΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΛΥΝΤΉΡΙΟ ΠΙΆΤΩΝ

Σε όλους έχει συμβεί – αφήνεις για 2 λεπτά από τα μάτια σου το φαγητό που βράζει και όχι μόνο έχετε καταστρέψει το δείπνο σας, αλλά και τα ανοξείδωτα σκεύη σας καλύπτονται επίσης με μια μαύρη κρούστα τόσο σκληρή που νομίζετε ότι θα πρέπει να αποχαιρετήσετε για πάντα το καμένο σκεύος σας. Ωστόσο, εάν αυτό το καμένο σκεύος είναι κατασκευασμένο από πραγματικά ανοξείδωτο ατσάλι, είστε τυχεροί. Με λίγο μούλιασμα, τις σωστές ρυθμίσεις πλυντηρίου πιάτων και χρησιμοποιώντας το κατάλληλο προϊόν καθαρισμού, μπορείτε να καθαρίσετε μια καμένη κατσαρόλα και να μην την πετάξετε.

1. Γενικά, δεν είναι απαραίτητο να ξεπλένετε ή να μουλιάζετε τα βρώμικα πιάτα πριν τα τοποθετήσετε το πλυντήριο πιάτων. Όμως, ένα σκεύος με καμένα υπολείμματα χρειάζεται διαφορετική φροντίδα, οπότε βυθίστε το σε ζεστό νερό όσο πιο σύντομα γίνεται. Μην χρησιμοποιήσετε υγρό σαπούνι πιάτων ή οποιοδήποτε άλλο πρόσθετο σε αυτό το στάδιο. Το νερό μόνο θα βοηθήσει να μαλακώσει η κρούστα. Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόσθετο, βεβαιωθείτε ότι το ξεπλύνετε καλά πριν τοποθετήσετε το δοχείο στο πλυντήριο πιάτων τυχόν υπολείμματα μπορεί να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.

ΠΏΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΊΣΕΤΕ ΈΝΑ ΤΑΨΊ ΜΕ ΚΑΜΈΝΑ ΥΠΟΛΕΊΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΛΥΝΤΉΡΙΟ ΠΙΆΤΩΝ

2. Όταν το καμένο σκεύος εμποτιστεί για αρκετό καιρό, ξύστε τον πυθμένα με μια ξύλινη σπάτουλα για να αφαιρέσετε την τραχιά κρούστα και, στη συνέχεια, αφαιρέστε λίγο περισσότερο με ένα πλαστικό ή μεταλλικό σύρμα

3. Ιδανικά, θα πρέπει να πλένετε ένα καμένο δοχείο μόνο με άλλα ιδιαίτερα βρώμικα πιάτα. Μετά από ένα πάρτι ή ένα μεγάλο δείπνο, είναι καλύτερο να βάλετε στο ελαφρύ πρόγραμμα για πιάτα και ποτήρια και ένα πιο δυνατό πρόγραμμα με τα καμένα δοχεία, τα τηγάνια και τα βρώμικα ταψιά του φούρνου. 

4. Μην υπερφορτώνετε το πλυντήριο πιάτων. Όσο περισσότερο χώρο υπάρχει γύρω από το καμένο δοχείο σας, τόσο περισσότερο νερό θα φτάσει σε αυτό και τόσο πιο καθαρό θα γίνει. Ελέγξτε εάν το εγχειρίδιο του πλυντηρίου πιάτων ή ο ιστότοπος του κατασκευαστή προτείνουν μια συγκεκριμένη θέση για τα πιο βρώμικα σκεύη. Εάν όχι, τοποθετήστε το καμένο δοχείο σας προς τα κάτω στην κάτω σχάρα.

5. Ρυθμίστε το πλυντήριο πιάτων στο υψηλότερο δυνατό πρόγραμμα. Ανάλογα με το μοντέλο σας, αυτό μπορεί να είναι μια υψηλή θερμοκρασία ή μπορεί να είναι μια ρύθμιση "βαρέως τύπου", για «λερωμένα σκεύη» η για "κατσαρόλες και τηγάνια".

6. Για τα πιο βρώμικα πιάτα, προτείνουμε το Somat Gold, μια ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων με επιπλέον ισχύ για την απομάκρυνση των καμένων τροφίμων από βρώμικα σκεύη και τηγάνια. Αντισταθείτε στην επιθυμία της υπερδοσολογίας - η χρήση δύο δισκίων δεν θα κάνει τα αποτελέσματα «διπλάσια». Αντίθετα, η περίσσεια απορρυπαντικού μπορεί να αφήσει στίγματα στα σκεύη, δύσκολο να ξεπλυθούν. Δείτε το παρακάτω βίντεο για να μάθετε πώς λειτουργούν αυτές οι ισχυρές καρτέλες.

7. Κανονικά, θα πρέπει να περιμένετε έως ότου το πρόγραμμα στεγνώματος του πλυντηρίου πιάτων ολοκληρώσει τον κύκλο του, αλλά είναι καλύτερα να αφαιρέσετε ένα σκευος με καμένα υπολείμματα ενώ είναι ακόμα υγρό. Με αυτόν τον τρόπο, τυχόν υπολείμματα που δεν αφαιρέθηκαν πλήρως στο πλύσιμο θα εξακολουθούν να είναι μαλακά και μπορούν εύκολα να καθαριστούν χειροκίνητα. 

ΠΏΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΊΣΕΤΕ ΈΝΑ ΚΑΜΈΝΟ ΤΗΓΆΝΙ ΣΤΟ ΠΛΥΝΤΉΡΙΟ ΠΙΆΤΩΝ

Τα περισσότερα από τα παραπάνω βήματα για τον καθαρισμό μιας κατσαρόλας με καμένα υπολείμματα ισχύουν επίσης για τον καθαρισμό σκευών - αν είναι από ανοξείδωτο ατσάλι! Ωστόσο, εάν τα σκεύη σας είναι κατασκευασμένα από ανοδιωμένο αλουμίνιο, δεν πρέπει να τα πλένετε στο πλυντήριο πιάτων. Τα αντικολλητικά δοχεία και τα τηγάνια με επικάλυψη από τεφλόν είναι ασφαλή στο πλυντήριο πιάτων (ελέγξτε το κάτω μέρος του σκεύους, την συσκευασία ή τον ιστότοπο του κατασκευαστή), αλλά θα πρέπει να παραλείψετε το τρίψιμο με σύρμα στο βήμα 2.

ΠΏΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΊΣΕΤΕ ΤΑ ΠΟΛΥ ΒΡΏΜΙΚΑ ΠΙΆΤΑ ΣΤΟ ΠΛΥΝΤΉΡΙΟ ΠΙΆΤΩΝ

Μόλις καθαρίσετε με επιτυχία ένα καμένο σκεύος, τα απλά βρώμικα πιάτα μπορεί να μοιάζουν παιχνιδάκι, αλλά υπάρχουν μερικά επιπλέον πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη:

1. Πλένετε μόνο βρώμικα πιάτα σε έναν πρόγραμμα βαρέως τύπου, και μόνο άν είστε βέβαιοι ότι είναι αρκετά ανθεκτικά ώστε να αντέχουν στην υψηλή θερμότητα.

2. Θα πρέπει σίγουρα να αφήσετε περισσότερο χώρο μεταξύ τους. Για παράδειγμα, μπορείτε να αφήσετε έναν κενό χώρο ανάμεσα σε δύο ιδιαίτερα βρώμικες πλάκες.

3. Σκεφτείτε ξανά πώς φορτώνετε το πλυντήριο πιάτων σας όταν τα αντικείμενα που συνήθως πηγαίνουν στο πάνω ράφι είναι πιο βρώμικα από το συνηθισμένο. Για παράδειγμα, μια κούπα καφέ που έχει χρησιμοποιηθεί για το ψήσιμο ατομικών κέικ στο φούρνο μικροκυμάτων θα πρέπει να μπει στο κάτω ράφι, ακόμα κι αν την τοποθετείτε συνήθως στην κορυφή.

4. Τα βρώμικα ταψιά του φούρνου μπορεί να είναι σχεδόν τόσο δύσκολο να καθαριστούν όσο οι καμένες κατσαρόλες και τα τηγάνια. Ίσως, χρειαστεί να τα μουλιάσετε όπως περιγράφεται παραπάνω (μόνο σε νερό).

Περισσότερα στην κατηγορία

  • Απαλό αλλά και απαιτητικό; διαβάστε πώς να διατηρείτε τα γυάλινα σκεύη σας ασφαλή στο πλυντήριο πιάτων

#ENJOYTOGETHER

  • Συνεργαζόμαστε με την Kitchen Stories ™ για να σας προσφέρουμε την τέλεια συνταγή για εσάς αλλά και για τα αγαπημένα σας πρόσωπα που θέλετε να ευχαριστήσετε στην επόμενη συνάντηση.

  • Δεν υπάρχουν δικαιολογίες! Πάντα υπάρχει ένας καλός λόγος να απολαύσετε ένα καλό γεύμα μαζί με αγαπημένους.

  • Ποιος είπε ότι το πλυντήριο πιάτων πρέπει να είναι βαρετό; Με αυτά τα tips αλλά και τα παιχνίδια μας η διασκέδαση είναι εγγυημένη! (Διασκέδαση αλλά και καθαριοτητα! Αφού με τα προϊόντα Somat, το πλύσιμο των πιάτων είναι εξαιρετικά εύκολο!)