Αντιμετώπιστε τα άλατα - συμβουλές ειδικά για το σκληρό νερό στο πλυντήριο πιάτων σας

Τι είναι όμως το σκληρό νερό και γιατί καταστρέφει το πλυντήριο πιάτων σας; Εξηγούμε τις αιτίες των αλάτων και μοιραζόμαστε τις συμβουλές μας για την καταπολέμηση των επιπτώσεων του σκληρού νερού με τα σωστά πρόσθετα στο πλυντήριο πιάτων. Spoiler: η ζωή με σκληρό νερό δεν είναι τόσο δύσκολη!

ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΆΛΑΤΑ; ΤΙ ΣΗΜΑΊΝΕΙ "ΣΚΛΗΡΌ ΝΕΡΌ";

Τα άλατα, είναι το ορατό αποτέλεσμα του σκληρού νερού. Θα το δείτε εάν υπάρχει ένα λευκό υπόλειμμα στα ποτήρια μετά το πλυντήριο πιάτων, εάν βρίσκετε τακτικά κηλίδες νερού στα πιάτα και εάν υπάρχει μια γκρίζα ή λευκή συσσώρευση γύρω από την πόρτα του πλυντηρίου πιάτων σας. Εάν εντοπίσετε αυτά τα σημάδια, θα ξέρετε ότι έχετε σκληρό νερό. Τι σημαίνει αυτό? Εάν ζείτε σε μια περιοχή με σκληρό νερό, το νερό που βγαίνει από τη βρύση σας έχει υψηλή περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία. Τα λεπτά σωματίδια ανθρακικού μαγνησίου και ανθρακικού ασβεστίου που φιλτράρονται από στρώματα βράχου αιωρούνται σε κανονικό νερό βρύσης και δεν είναι καθόλου επιβλαβή για εμάς. Ωστόσο, μπορούν να βλάψουν οικιακές συσκευές, όπως τον βραστήρα, το πλυντήριο ρούχων και το πλυντήριο πιάτων - εάν τους το επιτρέψετε. Αν δεν είστε σίγουροι αν έχετε σκληρό νερό… τότε μάλλον δεν έχετε, αλλά μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τοπικό σας συμβούλο, ο οποίος θα σας πει το ακριβές επίπεδο σκληρότητας της περιοχή σας.

ΠΏΣ ΝΑ ΑΠΟΤΡΈΨΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΣΣΏΡΕΥΣΗ ΑΛΆΤΩΝ ΜΕ ΑΛΆΤΙ ΠΛΥΝΤΗΡΊΟΥ ΠΙΆΤΩΝ

Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του σκληρού νερού είναι να αποτρέψουμετην συσσώρευση αλάτων. Ανάλογα με το πόσο σκληρό είναι το νερό σας, τα προϊόντα Somat προσφέρουν διαφορετικά επίπεδα προστασίας. Τα απορρυπαντικά πλυντηρίου πιάτων με πολυ-ενεργές φόρμουλες παρέχουν ήδη προστασία από τα άλατα, η οποία είναι αρκετή έως ένα ορισμένο επίπεδο σκληρότητας του νερού. Για παράδειγμα, Somat 7, Somat 10, Somat Gold 12 Multi-Active και Somat Power Gel, προστατεύουν το μηχάνημά σας και αποτρέπουν τα λευκά υπολείμματα στα γυαλικά καθώς και τις κηλίδες νερού στα πιάτα έως τους 21 ° dH (βαθμοί σκληρότητας).

Ωστόσο, εάν το νερό σας είναι πιο σκληρό από αυτό ή χρησιμοποιείτε απορρυπαντικό χωρίς αλάτι όπως το Somat Classic, θα πρέπει να προσθέσετε αλάτι ξεχωριστά. Αν και χημικά είναι χλωριούχο νάτριο, όπως και το επιτραπέζιο αλάτι, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικό επιτραπέζιο αλάτι στο πλυντήριο πιάτων σας, καθώς οι λεπτοί κόκκοι του θα μπορούσαν να βλάψουν το πλυντήριο πιάτων σας. Το αλάτι του πλυντηρίου πιάτων μαλακώνει το νερό προσελκύοντας τα λεπτά σωματίδια μαγνησίου και ασβεστίου και εμποδίζοντας την εναπόθεση σε πιάτα, ποτήρια ή μέρη πλυντηρίου πιάτων. Έρχεται σε ένα μεγάλο πακέτο, το οποίο τοποθετείται στην καθορισμένη θέση μαλακτικού, που βρίσκεται στη μεταλλική βάση του πλυντηρίου πιάτων κάτω από το κάτω ράφι. Μπορεί να μοιάζει με ένα μικρό δοχείο μόλις ξεβιδώσετε το καπάκι, αλλά συνεχίστε να ρίχνετε - θα εκπλαγείτε με το πόσο αλάτι μπορεί να κρατήσει. Μην ανησυχείτε, εάν η μονάδα μαλακτικού είναι γεμάτη με νερό. Το αλάτι πρέπει να αναμιχθεί με νερό και να διαλυθεί για να λειτουργήσει! Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για να δείτε πώς δουλεύει!

ΠΏΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΈΣΕΤΕ ΤΑ ΆΛΑΤΑ ΜΕ ΑΦΑΛΑΤΙΚΌ

Τώρα ξέρετε πώς να αποτρέψετε την συσσώρευση αλάτων στο πλυντήριο πιάτων σας, ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να αντιμετωπίσετε ξανά προβλήματα με το σκληρό νερό. Εκτός, αν έχετε ήδη, ένα ντουλάπι ποτήρια γεμάτα με στίγματα αλάτων και πιάτα με κηλίδες νερού πάνω τους. Τα καλά νέα είναι ότι αυτά θα καθαρίσουν την επόμενη φορά που θα τα πλύνετε με τις νέες πολύ δραστικές ταμπλέτες πλυντηρίου πιάτων / τζελ ή μόλις αρχίσετε να προσθέτετε αλάτι πλυντηρίου πιάτων στο μηχάνημά σας. Τα κακά νέα είναι ότι η συσσώρευση αλάτων στο πλυντήριο πίατων δεν είναι τόσο εύκολο να αφαιρεθεί. Εάν παρατηρήσετε παχιά, σκληρά στρώματα αλάτων μέσα στο μηχάνημα, χρησιμοποιήστε το Somat Intence Machine Cleaner για να το αφαιρέσετε και να αποτρέψετε την πρόκληση βλάβης. Τέλος, είναι καλή ιδέα να πραγματοποιείτε έναν κύκλο καθαρισμού μία φορά το μήνα για να βεβαιωθείτε ότι το σκληρό νερό δεν θα προκαλέσει ζημιά στο πλυντήριο πιάτων σας.

Περισσότερα στην κατηγορία

  • Πώς να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές του πλυντηρίου πιάτων
  • Αντιμετώπιστε τα άλατα - συμβουλές ειδικά για το σκληρό νερό στο πλυντήριο πιάτων σας
  • Πλύνετε σαν επαγγελματίας - πώς να γεμίσετε το πλυντήριο πιάτων για τα καλύτερα αποτελέσματα
  • Τι συμβαίνει μέσα σε ένα πλυντήριο πιάτων; Ας ρίξουμε μια ματιά στα βίντεο από αδιάβροχες κάμερες!

#ENJOYTOGETHER

  • Συνεργαζόμαστε με την Kitchen Stories ™ για να σας προσφέρουμε την τέλεια συνταγή για εσάς αλλά και για τα αγαπημένα σας πρόσωπα που θέλετε να ευχαριστήσετε στην επόμενη συνάντηση.

  • Δεν υπάρχουν δικαιολογίες! Πάντα υπάρχει ένας καλός λόγος να απολαύσετε ένα καλό γεύμα μαζί με αγαπημένους.

  • Ποιος είπε ότι το πλυντήριο πιάτων πρέπει να είναι βαρετό; Με αυτά τα tips αλλά και τα παιχνίδια μας η διασκέδαση είναι εγγυημένη! (Διασκέδαση αλλά και καθαριοτητα! Αφού με τα προϊόντα Somat, το πλύσιμο των πιάτων είναι εξαιρετικά εύκολο!)