Skip to Content

Πώς να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές του πλυντηρίου πιάτων

Τα πιάτα σας βγαίνουν από το πλυντήριο πιάτων που φαίνεται καθαρό, αλλά υπάρχει ακόμα μια άσχημη μυρωδιά σε αυτό; Μυρίζει το πλυντήριο πιάτων άσχημα πριν ή μετά τον καθαρισμό; Εδώ εξηγούμε τι πρέπει να κάνετεβήμα-βήμα για να κάνετε το πλυντήριο πιάτων σας αλλά και τα πιάτα σας να μυρίζουν φρεσκάδα.

ΠΏΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΊΣΕΤΕ ΤΟ ΠΛΥΝΤΉΡΙΟ ΠΙΆΤΩΝ ΣΑΣ ΜΕ ΠΡΟΪΌΝΤΑ SOMAT

Εάν το πλυντήριο πιάτων σας μυρίζει άσχημα, ίσως είναι καιρός να το καθαρίσετε σε βάθος. Ευτυχώς, αυτό μπορεί να γίνει πολύ εύκολα! Έτσι θα αποφύγετε τις άσχημες οσμές αλλά και τις δαπανηρές επισκευές. Απλώς ακολουθήστε τις αναλυτικές οδηγίες παρακάτω:

1. Ο πιο πιθανός ένοχος είναι τα οργανικά απόβλητα που συγκεντρώνονται στο κάτω μέρος του πλυντηρίου πιάτων σας. Καθαρίστε τα φίλτρα που συγκρατούν το λίπος και τα υπολείμματα τροφών μετά από κάθε ολοκληρωμένο κύκλο πλύσης. Τα περισσότερα μηχανήματα είναι κατασκευασμένα με παρόμοιο τρόπο, αλλά συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο χρήσης για να ελέγξετε τις λεπτομέρειες του μοντέλου σας.

2. Αφαιρέστε την κάτω σχάρα για πρόσβαση στο φίλτρο. Ίσως χρειαστεί να αφαιρέσετε ένα μεγάλο μεταλλικό κάλυμμα, στο οποίο μπορεί επίσης να έχουν κολλήσει ακαθαρσίες (αν ναι, καθαρίστε και αυτό). Συνήθως, υπάρχει ένα πλαστικό φίλτρο στη μέση της μεταλλικής βάσης, το οποίο πρέπει να ξεβιδώνεται εύκολα. Ίσως καλύτερα να φορέσετε γάντια, γιατί εδώ θα υπάρχουν αρκέτα υπολείμματα...

3. Τποθετήστε το φίλτρο κάτω από μια βρύση με ζεστό νερό και μετά καθαρίστε το με επίσης ζεστό σαπουνόνερο. Χρησιμοποιήστε ένα παλιό σφουγγάρι ή βούρτσα για καλύτερο καθαρισμό. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την αφαίρεση όλων των βρωμιών, μουλιάστε πρώτα το φίλτρο σε ζεστό νερό.

Οι καρτέλες Somat Machine Cleaner είναι αρκετά ήπιες, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ενώ πλένετε ταυτόχρονα τα πιάτα σας. Δείτε πώς λειτουργούν στο παρακάτω βίντεο.

 

ΠΏΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΊΤΕ ΚΑΘΑΡΌ ΤΟ ΠΛΥΝΤΉΡΙΟ ΠΙΆΤΩΝ ΣΑΣ

Τα παραπάνω βήματα πρέπει να εκτελούνται περίπου μία φορά το μήνα. Μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τα απορρίμματα τροφίμων στο φίλτρο ξεπλένοντας πάντα τα πιάτα σας πριν τα τοποθετήσετε στο πλυντήριο πιάτων. Τέλος, για να αποφύγετε μια μυρωδιά μούχλας, κρατήστε την πόρτα του μηχανήματος ανοιχτή μετά από έναν ολοκληρωμένο κύκλο για να το αερίσετε.

ΚΆΝΤΕ ΤΟ ΠΛΥΝΤΉΡΙΟ ΠΙΆΤΩΝ ΣΑΣ ΝΑ ΕΥΩΔΙΆΖΕΙ ΚΑΘΑΡΙΌΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ SOMAT DEO DUO-PERLS

Υπάρχει ένα στάδιο της διαδικασίας καθαρισμού που οι δυσάρεστες οσμές του πλυντηρίου πιάτων είναι αδύνατο να εξαλειφθούν εντελώς. Αυτό συμβαίνει όταν το πλυντήριο πιάτων είναι γεμάτο με πιάτα που περιμένουν να πλυθούν. Αυτό μπορεί να γίνει πρόβλημα αν χρειαστούν αρκετές ημέρες για να γεμίσει μια πλήρης πλύση ή / και όταν έχει ζέστη έξω. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το αποσμητικό πλυντηρίου πιάτων είναι αυτό που χρειάζεστε. Το Somat Deo Duo-Perls απελευθερώνει μια ευχάριστη μιρωδιά στο πλυντήριο πιάτων σας, η οποία ανανεώνεται με κάθε κύκλο και διαρκεί έως 60 πλύσεις. Δείτε πώς λειτουργεί στο παρακάτω βίντεο.

Περισσότερα στην κατηγορία

  • Πώς να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές του πλυντηρίου πιάτων
  • Αντιμετώπιστε τα άλατα - συμβουλές ειδικά για το σκληρό νερό στο πλυντήριο πιάτων σας
  • Πλύνετε σαν επαγγελματίας - πώς να γεμίσετε το πλυντήριο πιάτων για τα καλύτερα αποτελέσματα
  • Τι συμβαίνει μέσα σε ένα πλυντήριο πιάτων; Ας ρίξουμε μια ματιά στα βίντεο από αδιάβροχες κάμερες!

#ENJOYTOGETHER

  • Συνεργαζόμαστε με την Kitchen Stories ™ για να σας προσφέρουμε την τέλεια συνταγή για εσάς αλλά και για τα αγαπημένα σας πρόσωπα που θέλετε να ευχαριστήσετε στην επόμενη συνάντηση.

  • Δεν υπάρχουν δικαιολογίες! Πάντα υπάρχει ένας καλός λόγος να απολαύσετε ένα καλό γεύμα μαζί με αγαπημένους.

  • Ποιος είπε ότι το πλυντήριο πιάτων πρέπει να είναι βαρετό; Με αυτά τα tips αλλά και τα παιχνίδια μας η διασκέδαση είναι εγγυημένη! (Διασκέδαση αλλά και καθαριοτητα! Αφού με τα προϊόντα Somat, το πλύσιμο των πιάτων είναι εξαιρετικά εύκολο!)