Somat Logo

Αυγό σε τρύπιο ψωμί

Μερίδες: 2
Συστατικά:

  • 4 φέτες ψωμιού (π.χ rustic Italian) 
  • 4 αυγά
  • 300 γρ. ξινόκρεμα (sour cream)
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. κάρδαμο 
  •  ½ κρεμμύδι 
  • 20 γρ. ραπανάκια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • βούτυρο για το τηγάνισμα 

Σκευή και εξοπλισμός: φούρνος, στρογγυλό κουπάτ, ξύλο κοπής, μαχαίρι, ένα μεγάλο μπολ, σύρμα, μεγάλο τηγάνι με μεταλλική λαβή για να μπορέσουμε να το βάλουμε στον φούρνο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C/320°F. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το κάρδαμο. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα ραπανάκια. Κάνουμε μια τρύπα στη μέση των φετών ψωμιού χρησιμοποιώντας το στρογγυλό κουπάτ.

Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε το sour cream, την κρέμα γάλακτος, τα ραπανάκια, το κρεμμύδι και το κάρδαμο. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι για επιπρόσθετη γεύση.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι με μεταλλική λαβή, προσθέτουμε λίγο βούτυρο και βάζουμε τις φέτες από το ψωμί μας να γίνουν τοστ για περίπου 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά σε μέτρια φωτιά. Όταν και οι 2 πλευρές ψηθούν ελαφρώς, σπάζουμε ένα αυγό στο κέντρο κάθε φέτας ψωμιού και μεταφέρουμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 160 ° C / 320 ° F για 3 - 5 λεπτά μέχρι το αυγό και ο κρόκος να είναι ελαφρώς σταθεροί. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι για επιπρόσθετη γεύση. Σερβίρουμε με ραπανάκι και κρέμα για ντιπ. Γαρνίρουμε με κάρδαμο. Απολαύστε το!

Φοβάστε την ακαταστασία; Δεν χρειάζεται!

Αφού ζήσετε τη #enjoytogether στιγμή σας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα βρώμικα πιάτα. Με το Somat θα καθαρίζονται εύκολα!

Οι ισχυρές φόρμουλες μας καθαρίζουν ακόμα και την πιο δύσκολη βρωμιά, όπως καμμένα λίπη, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε ακόμη περισσότερο τον χρόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα!