Somat Logo

Βοδινό Κεμπάπ σε ξυλάκι κανέλλας, με πράσινο ταχίνι

Μερίδες: 8
Συστατικά:

  • 1 κιλό βοδινό κιμά
  • 16 ξυλάκια κανέλας
  • 200 γρ. ταχίνι
  • 20 γρ. κόλιανδρο
  • 40 γρ. μαϊντανός (χωρισμένος)
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο 
  • 1 λεμόνι
  • 1 κ.τ.γ αλάτι 
  • 200 ml κρύο νερό
  • 1 κ.τ.γ κύμινο
  • ½ κ.τ.γ μαγειρική σόδα
  • 50 γρ. κουκουνάρια
  • φυτικό λάδι για τηγάνισμα

Σκευή και εξοπλισμός: μπολ, αποχυμωτής, σύρμα, ξύλο κοπής, μαχαίρι, μεγάλο μπολ, τηγάνι γκριλ/σχάρας

Ψιλοκόβομε τον κόλιανδρο και τον μαϊντανό. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι και ξεφλουδίζουμε και πιέζουμε το σκόρδο.

Στύβουμε το λεμόνι για να πάρουμε τον χυμό του. Προσθέτουμε ταχίνι, τον χυμό από το λεμόνι, το 1/3 του σκόρδου που πιέσαμε, μισό από τον κομμένο μαϊντανό και τον κομμένο κόλιανδρο σε ένα μπολ. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Χτυπούμε ελαφρά και προσθέτουμε σταδιακά νερό μέχρι η σάλτσα του κεμπάπ μας να πάρει μια παχιά υφή. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι το σερβίρισμα. 

Προσθέτουμε τον βοδινό κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το υπόλοιπο σκόρδο, το κύμινο, την μαγειρική σόδα, το κουκουνάρι, τον υπόλοιπο μαϊντανό και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και ζυμώνουμε.

Διαμορφώνουμε το μείγμα από τον κιμά σε χοντρά ρολά κεμπάπ, και τα περνάμε στα ξυλάκια κανέλας, και πιέζουμε ελαφρά για να τα σταθεροποιήσουμε. Αλείφουμε με λίγο λάδι και μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.

Ζεσταίνουμε λίγο φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι ψησίματος σε μέτρια υψηλή φωτιά και τηγανίζουμε τα ρολά κεμπάπ για περίπου 10 - 12 λεπτά. Σερβίρουμε με πράσινο ταχίνι. Απολαύστε το! 

Φοβάστε την ακαταστασία; Δεν χρειάζεται!

Αφού ζήσετε τη #enjoytogether στιγμή σας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα βρώμικα πιάτα. Με το Somat θα καθαρίζονται εύκολα!

Οι ισχυρές φόρμουλες μας καθαρίζουν ακόμα και την πιο δύσκολη βρωμιά, όπως καμμένα λίπη, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε ακόμη περισσότερο τον χρόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα!