Somat Logo

Μακαρονάδα με κάστανα και μανιτάρια

Μερίδες: 4
Συστατικά:

  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 300 γρ. κάστανα (ξεφλουδισμένα) 
  • 400 γρ. μανιτάρια
  • 2 κρεμμύδια
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια  
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 8 κ.σ ελαιόλαδο
  • 500 ml κρέμα
  • 1 λεμόνι (χυμός από το λεμόνι)
  • 50 γρ. παρμεζάνα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Φρέσκα κρεμμυδάκια (για την γαρνιτούρα)

Σκευή και εξοπλισμός: ξύλο κοπής, μαχαίρι, μεγάλη κατσαρόλα, τηγάνι, τρίφτης, αποχυμωτής, κόσκινο

Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Κόβουμε τα κρεμμύδια και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Αφαιρούμε το κοτσάνι από τα μανιτάρια και κόβουμε στα 4. Κόβουμε και τα αποφλοιωμένα κάστανα.

Προσθέτουμε τα μακαρόνια στην μεγάλη κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να είναι ημιδιαφανές. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά. Καρυκεύουμε με αλάτι για γεύση. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κάστανα και μαγειρεύουμε για περίπου 3 λεπτά.

Ντεγκλασάρουμε με κρέμα και μαγειρεύουμε για περίπου 4 λεπτά με τον χυμό λεμονιού. Τρίβουμε την παρμεζάνα και καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού για γεύση. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, μεταφέρουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε για να δέσουν. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά και γαρνίρουμε με φρέσκα κρεμμυδάκια. Απολαύστε το!

Φοβάστε την ακαταστασία; Δεν χρειάζεται!

Αφού ζήσετε τη #enjoytogether στιγμή σας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα βρώμικα πιάτα. Με το Somat θα καθαρίζονται εύκολα!

Οι ισχυρές φόρμουλες μας καθαρίζουν ακόμα και την πιο δύσκολη βρωμιά, όπως καμμένα λίπη, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε ακόμη περισσότερο τον χρόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα!