Skip to Content

Απαλό αλλά και απαιτητικό; διαβάστε πώς να διατηρείτε τα γυάλινα σκεύη σας ασφαλή στο πλυντήριο πιάτων

Τα γυαλικά είναι η "ντίβα" του κόσμου του πλυντηρίου πιάτων. Νομίζετε ότι θα έπρεπε να καθαρίζονται εύκολα, αλλά είναι η πηγή τόσων πολλών ζητημάτων που μερικές φορές αναρωτιέστε αν αξίζει η ταλαιπωρία. Εδώ, εξηγούμε γιατί το πλυντήριο πιάτων είναι πραγματικά το καλύτερο μέρος για να καθαρίσετε τα γυάλινα σκεύη σας, αλλά και πώς να αποφύγετε τα σημάδια διάβρωσης και αλάτων χρησιμοποιώντας ορισμένα βασικά συμπληρωματικά πλύσης. Τέλος, μοιραζόμαστε μερικές συμβουλές φόρτωσης πλυντηρίου πιάτων που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τα σπασμένα σκεύη.

ΠΏΣ ΝΑ ΑΠΟΤΡΈΨΕΤΕ ΤΟ ΣΠΆΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΟΤΗΡΙΏΝ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΥΝΤΉΡΙΟ ΠΙΆΤΩΝ

Όλοι έχουμε αναρωτηθεί αν είναι ασφαλέστερο να πλύνουμε ένα ευαίσθητο γυάλινο ποτήρι στο χέρι (επειδή ανησυχούμε για το σπάσιμο) ή αν μπορούμε να το τοποθετήσουμε στο πλυντήριο πιάτων (γιατί ξέρουμε ότι θα καθαρίσει καλύτερα και θα είναι λαμπερό με μια μόνο πλύση). Ένα καλά συντηρημένο πλυντήριο πιάτων και το σωστό απορρυπαντικό αποφέρουν καλύτερα αποτελέσματα, αυτό είναι αδιαμφισβήτητο, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε για να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο σπασίματος των γυαλιών στο πλύσιμο; Ακολουθούν μερικές συμβουλές:

1. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή άποψη, δεν είναι η μετακίνηση σκευών κατά την πλύση ο πρωταρχικός λόγος που τα γυάλινα σκεύη μπορεί να σπάσουν στο πλυντήριο πιάτων. Τα γυαλιά δεν τραντάζονται, απλώς ψεκάζονται με νερό. Ωστόσο, η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να είναι ο ένοχος. Πλύνετε ευαίσθητα γυαλιά σε έναν ειδικό κύκλο ή, εάν το μηχάνημά σας δεν διαθέτει, ρυθμίστε την θερμοκρασία πλύσης χαμηλά.

2. Τοποθετείτε πάντα ευαίσθητο γυαλί στο πάνω ράφι του πλυντηρίου πιάτων σας. Η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη και ο ψεκασμός νερού είναι λιγότερο έντονος εκεί. Εάν πρέπει να τοποθετήσετε μεγαλύτερα γυάλινα σκεύη στο κάτω ράφι, βεβαιωθείτε ότι έχουν τοποθετηθεί με ασφάλεια και επιλέξτε ένα πρόγραμμα χαμηλής θερμοκρασίας.

3. Εάν το πλυντήριο πιάτων σας διαθέτει συγκεκριμένες υποδοχές για την βάση των ποτηριών κρασιού, χρησιμοποιήστε τις. Μπορεί να βρίσκονται στην άκρη του μικρού πτυσσόμενου ραφιού και στις δύο πλευρές του επάνω καλαθιού, όπου συνήθως τοποθετείτε μεγάλα σκεύη.

4. Εάν τα ποτήρια κρασιού σας είναι πολύ ψηλά για να τοποθετηθούν όρθια, ίσως αξίζει να ρυθμίσετε το ύψος του επάνω καλαθιού σας. Συνήθως σκεφτόμαστε μόνο να μετακινήσουμε το καλάθι προς τα πάνω για να χωρέσουμε μεγάλους δίσκους και πιατέλες στο κάτω ράφι, αλλά μπορείτε επίσης να το μετακινήσετε προς τα κάτω για να τοποθετήσετε μεγάλα ποτήρια κρασιού.

5. Ορισμένα πλυντήρια πιάτων συνοδεύονται από ένα ειδικό ράφι για ποτήρια κρασιού, ενώ άλλοι κατασκευαστές τα πωλούν ξεχωριστά. Μπορείτε να αγοράσετε πολλά αξεσουάρ πλυντηρίου πιάτων (του κατασκευαστή ή όχι κάποια ταιριάζουν σε πολλά μοντέλα) ειδικά σχεδιασμένα για να διατηρείτε τα ποτήρια κρασιού ασφαλή στο πλυντήριο πιάτων. Μπορεί να είναι βάσεις όπως το καλάθι για τα μαχαιροπήρουνα, ή σταθεροποιητές σιλικόνης που συνδέονται με τα άκρα του πλυντηρίου πιάτων και την βάση ενός ποτηριού κρασιού. 

ΠΏΣ ΝΑ ΑΠΟΤΡΈΨΕΤΕ ΤΟΥΣ ΛΕΚΈΔΕΣ ΑΠΌ ΆΛΑΤΑ ΝΕΡΟΎ ΣΤΑ ΓΥΆΛΙΝΑ ΣΚΕΎΗ

Οι λεκέδες αλάτων στα γυάλινα σκεύη σας είναι μια ένδειξη ότι η περιοχή σας έχει σκληρό νερό. Διαβάστε το άρθρο μας σχετικά με την αντιμετώπιση του σκληρού νερού και των αλάτων για να μάθετε περισσότερα. Η χρήση ταμπλετών πολλαπλών λειτουργιών όπως Somat 7, Somat 10, Somat Gold 12 Multi-Active και Somat Power Gel με ενσωματωμένο αποσκληρυντικό νερού θα προστατεύει τα γυαλιά σας από τα λευκά υπολείμματα και τις κηλίδες νερού που σχετίζονται με τα άλατα. Ωστόσο, εάν το νερό σας είναι σκληρότερο από 21 ° dH (βαθμοί σκληρότητας) ή εάν χρησιμοποιείτε απορρυπαντικό χωρίς αλάτι όπως το Somat Classic, θα χρειαστεί να προσθέσετε Somat αλάτι πλυντηρίου πιάτων στο πλυντήριο πιάτων σας. Το Somat Rinse Aid θα διασφαλίσει ότι τα γυαλικά σας θα είναι εξαιρετικά λαμπερά κάθε φορά. Μόλις ακολουθησετε αυτά τα βήματα, τα άλατα θα είναι παρελθόν.

Περισσότερα στην κατηγορία

  • Πώς να καθαρίσετε τα πιο βρώμικα πιάτα στο πλυντήριο πιάτων

#ENJOYTOGETHER

  • Συνεργαζόμαστε με την Kitchen Stories ™ για να σας προσφέρουμε την τέλεια συνταγή για εσάς αλλά και για τα αγαπημένα σας πρόσωπα που θέλετε να ευχαριστήσετε στην επόμενη συνάντηση.

  • Δεν υπάρχουν δικαιολογίες! Πάντα υπάρχει ένας καλός λόγος να απολαύσετε ένα καλό γεύμα μαζί με αγαπημένους.

  • Ποιος είπε ότι το πλυντήριο πιάτων πρέπει να είναι βαρετό; Με αυτά τα tips αλλά και τα παιχνίδια μας η διασκέδαση είναι εγγυημένη! (Διασκέδαση αλλά και καθαριοτητα! Αφού με τα προϊόντα Somat, το πλύσιμο των πιάτων είναι εξαιρετικά εύκολο!)