Μερίδες: 2
Συστατικά:
- 100 γρ. Βακαλάος (φιλέτο χωρίς δέρμα)
- 100 γρ. μπρόκολο
- 100 ml γάλα
- 5 κλαδάκια θυμάρι
- 100 ml ζωμός λαχανικών
- 40 γρ. βούτυρο
- 20 γρ. νιφάδες αμυγδάλου
- Αλάτι
- Πιπέρι
Σκεύη και εξοπλισμός: μικρό τηγάνι, ξύλινη κουτάλα, μεγάλο τηγάνι, μικρή κατσαρόλα, μαχαίρι, ξύλο κοπής, τρυπητή κουτάλα
Βάζουμε τις νιφάδες αμυγδάλων σε μία κατσαρόλα μέχρι να πάρουν χρώμα/ροδίσουν.
Παίρνουμε λίγο λιγότερο από το μισό ζωμό λαχανικών και βάζουμε γάλα για να βράσει, καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε θυμάρι και το βάζουμε μέσα στο ζεστό γάλα για περίπου 3-5 λεπτά.
Τοποθετούμε τον βακαλάο σε ζεστό, αλλά όχι βρασμένο γάλα (περίπου 90 ° C / 194 ° F). Το βράζουμε για περίπου 3-4 λεπτά ανάλογα με το πάχος.
Κατά την διάρκεια, γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό, προσθέτουμε αλάτι και την τοποθετούμε στο μάτι για να βράσει. Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρά μπουκέτα.
Αδειάζουμε το μπρόκολο σε αλατισμένο βραστό νερό για 3-4 λεπτά, έτσι ώστε να είναι ακόμα τραγανό. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών που έμεινε, και σιγά σιγά βάζουμε τα πάντα να βράσουν.
Στη συνέχεια, βάζουμε το μπρόκολο στο βούτυρο. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι αν επιθυμείτε. Σερβίρουμε τον βακαλάο επάνω στο μπρόκολο και γαρνίρουμε με νιφάδες αμύγδαλου.
Αφού ζήσετε τη #enjoytogether στιγμή σας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα βρώμικα πιάτα. Με το Somat θα καθαρίζονται εύκολα!
Οι ισχυρές φόρμουλες μας καθαρίζουν ακόμα και την πιο δύσκολη βρωμιά, όπως καμμένα λίπη, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε ακόμη περισσότερο τον χρόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα!